Као да је из средњег вијека: Замак руског бизнисмена туристичка атракција већ 10 година ФОТО

ГС
Foto: Принтскрин

Када говоримо о кућама из снова у садашњим временима, обично мислимо на спектакуларан пентхаус у солитеру или пространу кућу на периферији града, можда вилу или имање на плажи. Не би било погрешно претпоставити да скоро нико не каже - замак.

Чувени руски бизнисмен Тембулат Еркенов није само размишљао ван оквира, већ је и успјешно реализовао своју визију масивног замка у центру вјештачког језера.

Заједно са рибама, птицама и прелијепом флором, Chateau Erken, који се налази у Кабардино-Балкарској аутономној републици Руске Федерације, разбија сваку баријеру модерног доба у облику, величини и размјери, и изгледа као изузетно добро очуван средњовјековни замак.

Иако дјелује да потиче из средњег вијека, замак који ће вас на први поглед очарати стар је само десет година. Chateau Erken је у великој мери инспирисан европским дворовима које је његов творац посјетио током својих многих путовања по Европи, пише luxlufe.rs

За разлику од краљевских замкова који су се градили деценијама и вековима, петоспратни Chateau Erken је 2010. године изграђен за само двије године. Добра ствар је што породица дијели ово архитектонско чудо са свијетом, а испоставило се да је једна од најпопуларнијих туристичких дестинација у овом дијелу наше планете.

Шармантни Chateau Erken налази се у близини села Чернаја Речка, а туристи могу да плате обилазак како би истражили предивну палату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана