Како слободно вријеме „троше“ богати људи

ГС
Foto: Илустрација

Провођење времена на јахтама, голф теренима и стазама ексклузивних скијалишта могло би бити оно што вам прво падне на памет када размишљате о томе како ултрабогати људи воле да проводе своје вријеме.

Своје слободно вријеме углавном попуњавамо својим хобијима, дружењем са људима сличних интересовања. А како најбогатији људи проводе своје слободно вријеме.

„Неки од најбогатијих људи у Америци су обично оснивачи или извршни директори великих, успјешних компанија, паметни инвеститори или само насљедници богатства својих родитеља", навела је истраживачка агенција NWW.

За богате људе у свијету користи се назив "центи-милионери", а према писању медија, има их око 25.500. Око 40 одсто њих живи у САД.

Већина богатих људи има приватне авионе, јахте, луксузне некретнине у оквиру којих имају све садржаје, теретане, биоскопе, конференцијеке сале, .... Због тога своје слободно вријеме троше на хобије као што су риболов, голф, једрење...

Најчешће активности богаташа у 2022. години према извештају глобалне компаније "New World Wealth (NWW)" која прати навике најбогатијих људи у свијету су: голф, колекционарство умјетничких предмета, бициклизам, скијање, јахање коња , риболов, лов, једрење, сакупљање сатова и аутомобила, преноси РТС.

Највише „центи-милионера" живи у Њујорку, Сан Франциску, Лондону, Лос Анђелесу и Пекингу.

„Супербогати људи имају потребу за слободном и независношћу. Они сами одлучују шта ће да раде, гдје ће да раде и с ким ће да раде", написао је Раинер Зителман, један од аутора извјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана