Како се прави беба у једном афричком племену?

magazin.ba
Како се прави беба у једном афричком племену?

Родитељи су ти који одлучују да ли ће и када имати дијете, али дијете у ствари само бира своје родитеље и проналази пут до њих, вјерују у једном афричком племену, на основу логике за коју ћете пожељети да буде реална.

Постоји племе у Африци гдје се датум рођења дјетета не рачуна од дана када је дошло на свијет, нити од тренутка када је зачето, већ од дана када је дијете било мисао у мајчином уму. И када жена одлучи да има дијете, она одлази и сједи под дрветом, сама, и слуша док не чује пјесму детета које жели да дође.

И кад чује пјесму тог дјетета, враћа се мушкарцу који ће бити отац, да је и он научи. Затим, када воде љубав да физички зачну дете, неко вријеме пјевају дететову пјесму, као начин да га призову.

И када затрудни, мајка учи бабице и друге старе жене у селу дјететову пјесму, да би када се дијете роди, старе жене и људи око ње пјевали ову пјесму као добродошлицу.

Касније док дијете расте, и други сељани уче његову пјесму. Ако дијете падне, или повреди кољено, неко ће га подићи и отпјевати му је. Или када дијете уради нешто дивно, или прође кроз обреде пубертета, људи у селу пјевају његову или њену пјесму.

Ако у било ком тренутку у току његовог живота, особа почини злочин или неприхватљив друштвени чин, позову је у центар села и сви људи из заједнице је окруже. Затим јој пјевају ову пјесму.

Племе схвата да корекција антидруштвеног понашања није казна, већ љубав и подсјећање на идентитет. Када препознате своју сопствену пјесму, немате жељу или потребу да учините нешто што би повредило неког другог.

Не морате да одрастете у афричком племену које ће вам пјевати вашу пјесму у свим важним животним ситуацијама, јер вас живот подсјећа када сте у складу са собом, а када нисте.

Када се осјећате добро, то што радите је у складу са вашом пјесмом, а када се осјећате ужасно, није. На крају, сви ћемо препознати нашу пјесму и пјеваћемо је добро.

Можда мало дрхтите у овом моменту, али то се дешава и најбољим пјевачима. Само наставите пјевати и открићете пут да се вратите кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана