Како се краљ Чарлс III нашалио на свој рачун

GS
Foto: Arhiva

Британски краљ Чарлс III нашалио се, током проба за крунисање, да има "прсте као кобасице", што је снимљено у документарцу BBC-a који приказује припреме за церемонију крунисања која је одржана у мају.

У документарцу се такође види да је кентерберијски надбискуп Џастин Велби на проби заборавио свој текст.

"У опуштеном 90-минутном документарцу краљ Чарлс је приказан 'као добродушна фигура, уроњена у сложене припреме за крунисање'", наводи BBC, преноси Тан‌југ.

На једној од завршних проба у Вестминстерској опатији, камере су ухватиле принца Вилијама како се мучи да закопча једно од свечаних од‌јела, на шта му краљ каже да не брине, јер нема "прсте као кобасице", као што он има.

Документарац прати прву годину владавине Чарлса након смрти краљице Елизабете II и доноси увид у краљеву свакодневицу.

У документарцу Чарлсова сестра принцеза Ана каже да је случајно боравила у Балморалу када је краљица Елизабета умирала и наводи да се краљица бринула да ће њена евентуална смрт у Шкотској довести до додатних тешкоћа.

Принцеза Ана говори и о чудном "осјећају олакшања" када је вид‌јела да је круна скинута са ковчега њене мајке, као да је то симболизовао крај њене дуге посвећености дужности. Принцеза такође хвали краљицу Камилу због њеног "изванредног" разумјевања улоге супруге краља Чарлса.

У филму, чији је сценариста писац краљевске породице Роберт Хардман, такође се види краљ Чарлс док посјећује припаднике украјинских трупа који су били на обуци у Великој Британији.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана