Како је грчки херој разоружао Нијемце

Агенције
Како је грчки херој разоружао Нијемце

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис осваја Немце својим шармом и мужевним изгледом, иако је многе тамошње политичаре у најмању руку изнервирао.

Једна новинарка га је чак упоредила са Брусом Вилисом, док је магазин Штерн објавио текст о Јанисовој "класичној мужевности".

"Варуфакис је без сумње харизматичан човјек", рекла је водитељка телевизије ЗДФ Маријета Сломка.

"Визуално, он је неко кога можете замислити у главној улози филма ‘Умри мушки 6’ – врло је занимљив лик".

Варуфакисов опуштени начин одевања, одсуство кравате и чињеница да не увлачи кошуљу у панталоне, а жакете и сакое оставља раскопчаним, постао је чак и тема дневних прегледа политичких збивања.

"Шта Јаниса Варуфакиса чини секс иконом" био је наслов конзервативних новина Дие Велт за причу о његовом "Јамаха мотору, ћелавој глави и кул стилу".

"Иако грчки дугови изазивају много брига, нови министар је далеко од досадног", пише лист који је близак Ангели Меркел.

"Звијезда је рођена! Није терао никакве зајмодавце да клече на кољенима, али овај професор економије уздрмао је краватирану господу Европе опуштеним одевањем и кул изгледом".

Стерн пише да је Варуфакис подсетио Нијемце на грчке хероје овековечене у мермерним статуама, иако су га поједини медији упоређивали са избацивачем у ноћним клубовима.

"Он крстари Атином на великом црном мотору, никад не увлачи кошуљу у панталоне и исијава неку врсту класичне мужевности коју можемо видети само у грчким статуама", пише Штерн. "Он није један од најпоштованијих економиста света, али је човек ког добар изглед издваја из свих тих сивих одела".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана