Јокићу коњи страст и љубав, а кошарка - посао

Срна
Foto: Танјуг/АП

БИЈЕЉИНА- Никола Јокић, МВП /најкориснији играч/ финала НБА 2023. године, радо би замијенио кошарку коњичким тркама само када би то био боље плаћен посао - тврди чувени амерички џокеј Тим Тетрик, који је Јокићев пријатељ.

Српски кошаркаш има у власништву 14 коња - десет у Србији те по два у Француској и Италији а након НБА финала планира купити још једног.

Тим Тетрик је испричао листу "Њујорк дејли њуз" анегдоту у вези са Јокићевом љубави према коњима.

Након гостујућих утакмица против "Њујорк никса" и "Бруклин нетса" ове године, "Денвер нагетси" су сљедећи меч имали у Вашингтону у који су путовали возом.

Тетрик наводи да је тај пут одгођен за три сата како би Никола Јокић стигао да наврати до штале и види његове коње.

"Јокић ми је рекао да је кошарка његов посао, а да су му коњи највећа страст. А томе је додао да би се радо мијењао са мном када би мој посао био боље плаћен од његовог" - пренио је Тетрик.

Он истиче да је понудио Јокићу да се тркају на коњима, али му је српски кошаркаш објаснио да он то јако жели, али да не смије због уговора и осигурања које уз то иде.

Наиме, у уговорима НБА играча обавезно пише да се не смију бавити активностима које могу узроковати повреду, а ако би то учинили са таквом посљедицом онда послодавац има право да раскине уговор на штету играча.

"Мој сан је да се вратим у Србију и након кошаркашке каријере будем касачки тренер" - рекао је Јокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана