Језеро које се исушује открива мрачне тајне: “Наћи ћемо још тијела”

Срна
Језеро које се исушује открива мрачне тајне: “Наћи ћемо још тијела”

Историјска суша која захвата већи дио западних Сједињених Држава потврдила је неке старе сумње, па тако језеро Меад код Лас Вегаса открива своје мрачне тајне.

Буре са остацима људског тијела откривено је почетком маја на обали језера Меад у околини Лас Вегаса након што се због суше знатно повукло и смањило. Локална полиција одмах је најавила како очекује да ће пронаћи још тијела и били су у праву. Наиме, у том огромном резервоару, у којем је ниво воде рекордно низак, пронађено је још људских остатака.

Ниво воде у језеру почео је опадати 2000. године, а ситуација постаје све гора с учесталијим сушама и климатским променама и потврђују се неке старе сумње.

“Језеро се драматично исушило током посљедњих 15 година”, рекао је поручник за убиства градске полиције у Лас Вегасу Реј Спенсер и додао: “Вјероватно ћемо пронаћи додатна тијела која су бачена у језеро Меад како ниво воде све више пада''.

Двије сестре Линдзи и Линет Мелвин које су веслале на дасци у суботу пронашле су нове људске остатке у заливу Калвил.

“Прво сам мислила да се ради о остацима овце, а онда смо кренуле мало да копамо и пронашле људске остатке. Тешко ми је било да повјерујем да смо заправо нашле остатке људског тијела”, рекла је Линдзи.

Узрок смрти утврдиће истражитељи округа Кларк, а “тренутно нема више информација”.

Други је то већ случај проналаска људских остатака након што је почетком мјесеца пронађено буре, прилично нагрижено корозијом, а које подсјећа на индустријски бубањ за складиштење и у њему су били остаци људског тијела, а уочили су га људи који су пловили на чамцу. На темељу пронађених личних предмета истражитељи сматрају да је особа, чије посмртне остатке из темељно истражују форензичари, убијена 80-их година прошлог вијека.

Оближњи Лас Вегас историјски је био уточиште злочинаца повезаних с мафијом, а за мафију се вјерује да је тијела својих непријатеља бацала у дубоке воде језера, пишу страни медији, а прениоси dnevnik.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана