Јапанац кажњен са 11.000 долара због пушења у току радног времена

ГС
Јапанац кажњен са 11.000 долара због пушења у току радног времена

Један јапанц кажњен је новчаном казном од око 11.000 долара због пушења током радног времена. Јапански државни службеник је упао у невоље јер је пушио на послу више од 4.500 пута за 14 година.

У септембру 2022, канцеларија за људске ресурсе је добила анонимну дојаву да тројац тајно крије дуван. Тројку је позвао њихов супервизор и упозорио да могу имати последице ако их поново ухвате да пуше. Међутим, њих тројица су наставили да пуше и лагали су о томе када су интервјуисани у децембру 2022.

Осака има неке од најстрожих закона о пушењу на свијету. Увео је потпуну забрану пушења цигарета у владиним просторијама, укључујуćи канцеларије и јавне просторе 2008. године. Државним службеницима забрањено је пушење током радног времена 2019. године.

У извештају Страитс Тимеса се наводи да се од њих тројице сматра да је 61-годишњи службеник на нивоу директора прекршио “дужност преданости“ према Закону о локалним јавним службама. Од човјека је затражено да врати 1,44 милиона јена своје плате, поред дисциплинског смањења плате.

Влада префектуре је открила да је мушкарац на дужности пушио 355 сати и 19 минута.

Реакције на казну су биле симпатичне. Неки су тврдили да би одлазак ван локације на дување значило губљење више времена, док су други сматрали да је казна груба, рекавши да се може губити вријеме пијуćи чај, једуćи грицкалице или само ćаскајуćи, али то нису кажњиви прекршаји, па ни требало би да пуши дуван.

Осака је увела потпуну забрану пушења цигарета у владиним просторијама, укључујуćи канцеларије и јавне просторе 2008.године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана