Из мртвачнице у Колораду уклоњено 189 тијела због непрописног држања

ГС
Foto: Илустрација

Најмање 189 људских тијела у напредном стању распадања уклоњено је из мртвачнице у Колораду због непрописног држања.

Прве информације су говориле да је у мртвачници пронађено 115 тијела, но заправо их има најмање 189. Тијела су у тако лошем стању да ће бити потребна ДНК анализа за многе од њих како би се утврдио идентитет преминулих. Тај процес би могао потрајати мјесецима.

"Тимови су уклонили најмања 189 тијела и транспортовали их у уред мртвозорника у округу Ел Пасо. Укупан број тијела би се могао промијенити док истрага траје", саопштиле су власти.

Тијела су откривена након пријаве због ужасног мириса који се ширио из мртвачнице Return to Nature у мјесту Пенрос у Колораду. Власници мртвачнице нису платили порез неколико мјесеци те су избачени с једног од њихових имања. Такође, тужени су због неплаћених рачуна крематоријума, који је прекинуо сарадњу с њима прије готово годину дана.

"Не желимо откривати превише детаља како бисмо заштитили породице, али тијела су била непрописно чувана у ужасном простору", изјавио је Ален Купар, шериф округа Фремонт.

Ситуација је била толико тешка да је један од медицинара добио осип те му је била потребна љекарска помоћ.

Закон налаже да сва тијела морају бити смјештена у хладњаче уколико не буду сахрањена у року од 24 сата након смрти, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана