Италијански мафијаш имао тајни живот на Крфу: Радио као кувар, одала га побjеда Наполија

Г.С.
Италијански мафијаш имао тајни живот на Крфу: Радио као кувар, одала га побjеда Наполија

Након једанаест година бjекства, ухапшен је један од најтраженијих италијанских криминалаца Винћенцо ла Порта. Одала га је љубав према локалном фудбалском клубу, чију је побjеду у Серији А прославио на Крфу.

Винћенцо ла Порта је снимљен на Крфу како слави на балкону, пошто је његов тим из Наполија освојио првенство Серије А прије неколико недјеља.

Истражитељи су га, наиме, уочили међу навијачима и кренули на острво, гдје су га пратили. У једном тренутку блокирали су га на улици док је возио скутер.

"Издала га је његова страст према фудбалу и Наполију", наводи се у саопштењу полиције.

Овај шездесетогодишњак је, како наводе медији, блиско повезан са мафијашком организацијом Камора, са сједиштем у Напуљу. Осуђен је због злочиначког удруживања, утаје пореза и преваре.

Након што се у суботу појавио пред тужиоцем, одређено му је задржавање до одлуке апелационог суда о његовој екстрадицији у Италију. Италијанске власти траже да се он врати како би могао да одслужи 14-годишњу затворску казну.

Ла Порта је, иначе, ухапшен у близини ресторана у којем је наводно радио као кувар. Његов адвокат је рекао да је засновао нову породицу у Грчкој и да не жели да буде изручен. У Грчкој, према његовим ријечима, има деветогодишњег сина и болује од срца. Ако буде изручен, он и његова породица ће бити уништени, рекао је адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана