Исус Христ ускоро у посланичкој клупи

Приредио: Борис Ђурић
Исус Христ ускоро у посланичкој клупи

Лондон - Исус Христ се вратио на земљу у облику седамдесетседмогодишњег пензионера и планира да постане посланик у британском граду Барнли.

Ријеч је о пензионисаном возачу аутобуса Џону Биртвислу, који је промијенио име у Исус Христ прије двадесет година, након што је наводно излијечио једног госта свог мотела, а сада планира да уплови и у политичке воде.

- Људима су досадили политичари. Такође је погрешан и начин гласања, нарочито гласање путем поште. УКИП партија је на овим изборима добила три милиона гласова, али немају ниједног посланика у парламенту - каже Христ.

Он је почео вјеровати да има натприродне моћи средином осамдесетих година прошлог вијека када су га људи почели звати именом Сина Божјег.

Џон, који је у то вријеме водио мали мотел, био је у почетку скептичан према светом имену, али је промијенио мишљење након низа интересантних догађаја.

- Један од гостију пао је низ степенице и повриједио врат. Пришао сам му, ставио руку на његову главу и рекао му да је све у реду. И заиста је било све у реду - препричава своје прво "исцјелитељско" искуство овај необични политичар.

Како каже, након тог случаја, дошао му је гост и клекнуо на кољена обраћајући му се са "Исусе".

- Именом Месије почели су ме звати и други гости, због чега сам почео да се питам да ли је њихова вјера у моје натприродне моћи основана - прича будући посланик Христ, који је и сам почео да вјерује да је реинкарнација Месије.

Христ, који ће тешко убиједити јавност да је реинкарнација јеврејског проповједника, озбиљно се посветио свом политичком програму, који намјерава да реализује уколико освоји довољан број гласова на предстојећим изборима.

Бесплатне аутобуске карте за становнике старије од 60 година, укидање ТВ претплате и боље очување животне средине само су неке од ставки његовог манифеста.

- Не смијемо улазити у ратове, јер ћемо уништити сами себе. Треба да читамо Божје заповијести. Људи лажу и варају, али не схватају да их надзире спиритуални свијет. Морате се очистити - једна је од предизборних порука Исуса Христа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана