Ирска забранила “crowd-surfing” на концертима

Танјуг
Foto: Танјуг

ДАБЛИН - Сурфовање по публици на концертима у Ирској, процес у којем се особа преноси преко главе са особе на особу, више неће бити дозвољено, а посетиоци ноћних клубова морају да формирају социјално дистанциране редове за куповину пића, према новим смjерницама које је донијела ирска влада.

Ноћни клубови у тој земљи отворили су прошлог викенда своја врата први пут од марта 2020. године, док су се позоришта и концертни простори такође вратили у рад пуним капацитетом, пошто је влада укинула већину ограничења која су била дио једног од најстрожих локдауна у Европи, преноси агенција Ројтерс.

Међутим, са порастом стопе заразе ковида-19, упркос томе што се Ирска може похвалити једном од највиших стопа вакцинације на свијету, министри су се трудили да уведу неке мјере како би минимизирали свако даље ширење инфекције и задржали економију отвореном. Међу тим мерама је и порука извођачима да не би требало да “учествују у активностима високог ризика“ као што су сурфовање по публици, кретање кроз гомилу или бацање личних ствари са бине.

Такође не би требало да подстичу фанове да пјевају заједно, наводи се у смјерницама. Ноћни изласци ће такође бити мање спонтани, а свако ко иде у ноћни клуб мораће да купи карту онлајн најмање сат времена унапред како би се помогло у праћењу контаката. Када уђете у клуб, треба да носите маску за лице све време осим када људи плешу, пију или једу, а посетиоци клубова такође морају бити удаљени један метар један од другог у надгледаном реду у бару како би наручили пиће.

Мјере, које укључују и захтјев за сертификате о вакцинама за улазак у пабове, ресторане, ноћне клубове и друга затворена мјеста за забаву уживо, вјероватно ће бити на снази најмање до фебруара, саопштила је влада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана