Иран: Преминуо 94-годишњак који се није окупао 50 година

ГС
Иран: Преминуо 94-годишњак који се није окупао 50 година

ИСТАНБУЛ - У Ирану је у 94. години преминуо човјек који је био познат по томе што се посљедњих 50 година није купао, а све то из страха да ће се разбољети

Старац под надимком "Хаји" у селу Дејгах, у округу Фарсбанд, није се окупао више од 50 година из страха да ће се разбољети, пише иранска новинска агенција ИРНА.

У тексту се наводи како су прије неколико година млади људи из села покушали да одведу старца у купатило, али нису успјели. Прича се да је старац, када је схватио да га други пут воде до оближњег потока да га оперу, искочио из аутомобила и побјегао.

Старац, који је избјегавао купање јер се плашио да ће се разбољети, окупао се годинама касније уз напоре мјештана. Међутим, неколико мјесеци касније, 94-годишњаку је позлило и преминуо. Сазнаје се такођер да се старац, који је својом издржљивошћу у тешким природним условима био поштован у свом селу, никада није женио.

Говорило се такођер да старац, који је боравио у шупи без врата коју су саградили мјештани, годинама није боловао ни од какве болести, иако је јео храну коју је налазио у смећу. С

тарац, чији је разлог за одабир оваквог начина живота непознат, био је психички стабилан све до смрти, те је био свјестан актуелних проблема у својој земљи и свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана