Инстаграм има више од двије милијарде корисника

Г.С.
Foto: Илустрација

Друштвена мрежа Инстаграм прешла је границу од двије милијарде мјесечно активних корисника

Анонимни упосленици Инстаграма су ову информацију открили за ЦНБЦ, а платформа у власништву компаније Мета се званично није огласила. Разлог је вјероватно то што је већ мјесецима на удару критика због наводног лошег утицаја на дјецу и тинејџере.

Посљедњи пут је Инстаграм саопштио своју статистику, односно број корисника, још 2018. године када је потврдио да је прешао границу од милијарду корисника. Три године су биле потребне Инстаграму да удвостручи тај број.

Упосленици који су открили нову информацију за ЦНБЦ тврде да су и сами сазнали за нови број током интерних разговора. Граница од двије милијарде корисника је пређена прије него је Фацебоок донио одлуку да промијени име у Мета.

Инстаграм очајно покушава остати испред ТикТока, апликације која изузетно брзо расте те је у септембру прешла границу од милијарду корисника, три године након што је постала доступна. Инстаграм је још увијек у предности, али није познато колико ће то трајати. Такође, уводи новитете којима жели парирати ТикТоку, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана