Индијац заробљен у украјинској ратној зони са јагуаром и пантером

ГС
Foto: agencije

Гирикумар Патил, који је из кијевског зоолошког врта купио две велике мачке, каже да неће да напусти дом без својих љубимаца.

Већ шест година живи у Северодоњецку, малом граду у региону Донбас у источној Украјини.

Након што је рат почео, овај Индијац је почео да излази из свог подрума само како би отишао да набави храну за своје љубимце – мужјак јагуара је стар 20 месеци, а женка пантера тек пола године.

„Моје велике мачке проводе ноћи у подруму са мном. Било је много бомбардовања око нас. Мачке су уплашене. Једу мање, а не могу да их напустим. Ово је други рат који доживљавам, мада је овај страшнији“, каже Патил.

Раније је живео у Луганску, где се ратовало 2014. године све до потписивања примирја. У борбама му је уништен дом и његов индијски ресторан који је отворио.

„Сада сам поново у ратној зони. Овога пута сам веома забринут. Родитељи ме зову да ме питају када ћу се вратити кући, али не могу да оставим животиње“, истакао је Патил.

Пореклом из јужне индијске државе Андра Прадеш, Патил је потрошио 35.000 долара да купи пантера и јагуара од кијевског зоолошког врта, који је дозволио приватну куповину животиња под условом да власник има довољно простора за њих.

У Украјину је први пут дошао 2007. године да студира медицину. Од 2014. године бави се ортопедијом, а тренутно ради у државној болници у Севернодоњецку, али има и приватну праксу, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана