Илон Маск покренуо ''нови'' бизнис

ГС
Илон Маск покренуо ''нови'' бизнис

Амерички милијардер Илон Маск и индонежански министар здравља Буди Гунади Садикин покренули су данас на Балију интернет услуге Старлинк компаније "СпејсЕкс" за индонежански национални здравствени сектор.

Циљ пројекта је да се побољша приступ интернету за житеље удаљених дијелова Индонезије у којој живи више од 270 милиона становника у три различите временске зоне.

"Веома сам узбуђен што можемо да успоставимо повезаност са удаљеним мјестима. Када имате приступ интернету можете да научите било шта", рекао је Маск, преноси Ројтерс.

Индонежански министар комуникација Буди Ари Сетиади, који је такође присуствовао покретању Старлинка на Балију, рекао је да је Старлинк сада доступан комерцијално и потврдио да је индонежанска влада усредсређена да најприје обезбиједи интернета услуге у неразвијеним регионима.

Предвиђено је да се Маск у понедјељак састане са предсједником Индонезије Јоком Видодом и да се обрати учесницима Свјетског форума о водама који се одржава у тој острвској држави.

Компанија Старлинк, која посједује 60-ак одсто од укупно око 7.500 сателита који круже око Земље, доминира у сфери сателитског интернета, а Индонезија је трећа земља у југоисточној Азији у којој ће функционисати Старлинк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана