Холивуд се сели на Јупитер ако Трамп побиједи

Агенције
Холивуд се сели на Јупитер ако Трамп побиједи

Вашингтон - Шер, Џон Стјуарт, Барбра Страјсенд, Семјуел Л. Џексон, Вупи Голдберг, Челси Хендлер и још неколико холивудских звијезда куну се да ће се одселити из Америке ако Доналд Трамп постане нови предсједник њихове земље.

Као могућа мјеста селидбе они на "Твитеру" наводе Канаду, Јужну Америку, Европу, па чак и Јупитер.

- Забринута сам. Не могу вјеровати шта се дешава. Или одлазим за Аустралију, ако ме приме, или идем за Канаду - рекла је позната пјевачица Барбра Страјсенд, која живи у Холивуду. Своје негодовање према Трампу изразила је и пјевачица Синди Лопер.

- Ствари које он прича су шокантне и прилично одбијајуће. Он нуди запаљиве ствари које никада нисам чула у животу, осим можда код Хитлера - казала је Лоперова.

Међутим, водећи амерички медији поручују звијездама Холивуда, који је једно од највећих упоришта демократа, да су исто говорили и када је у Бијелу кућу улазио републиканац Џорџ Буш Млађи, па нису испунили своје пријетње.

Трамп је најавио да ће, ако постане предсједник САД, одмах суспендовати досељавање сиријских избјеглица, покренути укидање и замјену плана о здравственој заштити, који је потписао Барак Обама и почети градњу зида према Мексику.

Трамп је у Кливленду, на скупу својих присталица, критиковао свог противкандидата Хилари Кинтон због њене блискоисточне политике, поново је оптуживши да је на тај начин помогла развој тероризма.

Истовремено, Трамп се залаже за укидање ограничења трошкова за одбрану и за велику обнову војних снага.

Чланови Трампове кампање кажу да ће он позвати на велико повећање трошкова за нове бродове, авионе, подморнице, обуку војника, те јачање ракетног одбрамбеног система.

Охрабрен резултатима анкета који показују његов напредак у односу на Клинтонову, Трамп је цитирао дио из Библије који гласи: "Замислите шта би наша земља могла постићи почнемо ли радити заједно као један народ, под једним Богом и под једном заставом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана