Хиљаде људи у ходочашћу на Стоунхенџ

Aгенције
Хиљаде људи у ходочашћу на Стоунхенџ

Близу 20.000 хиљада људи се окупило поред древног споменика Стоунхенџ у Енглеској како би гледало излазак сунца изнад Влтшира и уживало у најдужем дану у години.

Неколико хиљада људи се окупило око мистичног споменика прије зоре како би пратило излазак сунца и уживало у најдужем дану у години, а био је то карневал разних људи и нејнавјероватнијих боја. Неки су дошли јер вјерују да камени блокови имају мистично значење, а други су просто дошли да се забављају.

У топлој ноћи пуног мјесеца Сунце је почело да се уздиже нешто прије 5 сати ујутро, али је било немогуће утврдити тачно вријеме због ситне кише и измаглице, међутим то није никоме сметало јер су се одлично провели.

Неки су на ово својеврсно ходочашће дошли први пут, а некима је ово уобичајена посјета мјесту на коме се сваке године у најдужем дану окупи на хиљаде људи. Силе природе се овога пута нису могле контролисати , многи нису забиљежили уздизање Сунца ка небу, али је и то оно што људе привлачи овом мјесту.

Након што је изашло Сунце, један од посјетилаца који је тврдио да је реинкарнација будућег краља пожелио је мир у свијету, а овакви живописни ликови су један од заштитних знакова ових окупљања.

Друштво радозналим посјетиоцима правили су и друиди древног споменика, али и поред самозване реинкарнације краља који је упутио поруке за мир, полиција је на скупу привела 22 особе због посједовања дроге, што је ипак мање него прошле године.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИШЕ ФОТОГРАФИЈА У ГАЛЕРИЈИ ОВДЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана