Хаљина руске креаторке постала "врућа" вијест

Срна
Хаљина руске креаторке постала "врућа" вијест

БИЈЕЉИНА - Из ЕУ су протјерани многи руски умјетници и стручњаци, оптужени за било какву везу са Москвом, па медији дају на значају сваком учешћу било ког руског симбола на јавној сцени.

Руски спортисти на Западу не могу да носе обиљежја своје земље, а руски филмови су ријеткост на филмским фестивалима у том дијелу свијета, рачунајући и Кански фестивал.

Зато је бизарна ситуација у којој једна од глумица на канском црвеном тепиху носи хаљину чији је творац из Русије - добила велики значај.

Француска глумица Фредерик Бел носила је пред новинарима хаљину чији је кретарор Јулија Јанина, Рускиња из града Саратова, што је изазвало пажњу не само таблоида већ и озбиљних портала.

Ова сиуација која некада не би добила никакв значај, бар у озбиљним медијима, пласирана је уз званичне критике филмова са овогодишњег Кана.

Руски медији подсјећају да је све почело још након референдума на Криму.

Тада је Венецијански фестивал, без икаквог образложења, одбио филм Никите Михалкова, вишеструког лауреата тог фестивала, зато што је подржао припајање Крима Русији на основу воље његових становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана