Гужве на поновном отварању “драјв ин” Мекдоналдс ресторана

Тањуг
Foto: Илустрација

БЕЧ - Ланац брзе хране Мекдоналдс од данас поново је отворио један дио својих ресторана широм Аустрије, а први дан рада изазвао је хаос и гужве на прилазима.

Отворена је око половина “драјв ин” ресторана за аутомобиле у Аустрији, који ће радити до 20 сати, али је и поново активирана услуга доставе.

Много прије отварања појединих ресторана испред шалтера за наручивање формирала се дуга колона аутомобила.

Тако је у Бечу, испред једног ресторана Мекдоналдса, полиција морала да регулише саобраћај, како гужва на прилазу шалтеру за наручивање не би утицала на регуларан саобраћај.

У првој фази широм Аустрије отворено је око 70 филијала од укупно 134 “драјв ин” ресторана ланца Мекдоналдс.

У другој фази биће, како је најављено, отворени и остали ресторани тог ланца.

До даљег није могуће наручити у самим ресторанима и јести наручени оброк, већ је то могуће само колима у “драјв ин” филијалама, или преко “ Мекделивери” услуге наручивања хране на кућну адресу.

“Заштита наших запослених и гостију нам је апсолутни приоритет”, истакао је менаџер за Аустрију Николас Пица у саопштењу.

Новине у раду, услијед корона вируса, обухватају “продужене” банкомат касе за бесконтактно плаћање, као и посуде за готовиину.

Запослени морају да носе заштитне маске и придржавају се растојања од најмање једног метра у кухињи.

За ову прву фазу постепеног отварања Мекдоналдс у Аустрији смањио је понуду својих производа, оганичивши се прије свега на “класике” - од чизбургера до Биг Мека.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана