Грета Тунберг о наводима да има милионе у тајности: “Лијепо је имати новац...”

Г.С.
Грета Тунберг о наводима да има милионе у тајности: “Лијепо је имати новац...”

Активисткиња за заштиту природне средине Грета Тунберг тврди да не зарађује новац од активизма те да приход остварује од студентске стипендије.

Ускоро ће бити објављен њен приручник о климатским промјенама назван “Климатска књига (The Climate Book)”. Указала је да ће донирати новац од продаје овог дјела, па се нада да ће тиме додатно да подстакне на дебату о климатским промјенама.

“Лијепо је имати новац, али ако га донирам за, примјера ради, конзервацију природних станишта, онда могу да подстакнем на дебату о тим питањима”, изјавила је у интервјуу за магазин Тајмс.

Упитана да ли ће уопште зарадити новац од продаје споменуте књиге, одговорила је да ће то бити случај ако је преведе са енглеског на шведски. Књига је написана на енглеском језику. Упркос томе што је позната у цијелом свијету, Тунберг не мисли да је утицајна, нити да користи бенефите које популарност доноси.

“Када је ријеч о умјетницима или инфуленсерима, они могуда зараде новац, а при том да људи не буду љути на њих. Ја то не могу да радим”, истакла је.

Такође тврди да не користи такси, да увијек резервише карту за воз и смјештај и да увијек носи своју храну. Коментаришући навод да у тајности има богатство од милион долара, поручила је да је то зато што је добила награде вриједне милион евра.

“Освојила сам и много врједније награде, али сам новац донирала. Наравно, то њих не занима”, додаје.

“Климатска књига” Грете Тунбег биће објављена 27. октобра, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана