Грчко острво изабрано за најфотогеничније мјесто на свијету

ГС
Foto: Архива

Према мишљењу читалаца шпанског издања часописа о путовањима "Conde Nast Traveler ", пејзажи грчког острва Сифнос нашли су се "раме уз раме" са свјетским дестинацијама попут Марока, Валенсије, Португала и Канарских острва.

Једно од острва у Грчкој поново је на врху листе путника, овога пута међу десет најфотогеничнијих дестинација на свету, како су га назвали читаоци шпанског издања " Conde Nast Traveler ", највећег свјетског часописа за путовања.

Сифнос је једно од Кикладских острва и окружено је чистим водама Егејског мора, а омиљено је читаоцима захваљујући Цркви седам мученика, култном замку и идиличним плажама које су добиле највише гласова.

Острво Аполона је прекривено малим црквама попуст манастира Панагиа Хрисопиги, а његове главне атракције су стазе Сифнос, плавозелене воде плаже Врулидија, пјешчане плаже Платис Гиалос и Вати.

Као што је истакао " Conde Nast Traveler ", Сифнос нуди најбољу равнотежу између близине природе и локација ван утабаних стаза, као и популарна места за ноћни живот, луксузних и високо оцјењених ресторана.

Други на листи најфотогеничнијих дестинација је Мароко, а потом следе Валенсија, Португал и њена језера, Француска, Канарска острва, Мексико, Лондон и зелени региони Италије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана