Граде зидове да би сакрили сиромашне током Мундијала

B92
Foto: Profimedia

Организатори Свјетског првенства у фудбалу одлучили су се на несвакидашњи потез како би у Катару сакрили крајеве гдје људи живе у великом сиромаштву.

Далеко од тога да су организатори први пут на удару, а у прошлости се то дешавало због нехуманих услова за раднике, хомофобије, конзумације алкохола и бројних других питања.

Катарски шеик Тамим бин Хамад Ал-Тани рекао је да се Катар суочава са кампањом критика без преседана због одржавања Светског фудбалског првенства у тој заливској земљи.

"Откако смо имали част да будемо домаћини Светског првенства, Катар је био на мети кампање без преседана коју није претрпела ниједна земља домаћин", рекао јешеик Тамим бин Хамад Ал-Тани.

Међународна фудбалска федерација додијелила је 2010. године Катару организацију Свјетског првенства. Катар је потрошио десетине милијарди долара за припрему турнира, који ће се одржати од 20. новембра до 18. децембра.

Држава богата гасом је на мети бројних критика, од услова живота и рада мигрантских радника, до права хомосексуалаца и жена или употребе клима уређаја на стадионима који коштају 6,75 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана