Град у којем полицајци не смију писати казне, ево зашто

Indeks
Foto: Cbc

У мјесту Менифе у Аркансасу полиција је дословно страх и трепет. Ипак, власт је јако воли јер одлично пуни буџет. Чак и предобро, па су се нашли у незавидној ситуацији.

Наиме, арканзашки закон допушта да се до 30 одсто градског буџета пуни од наплате казни за саобраћајне прекршаје. Полицајци из мјеста с тек 274 становника, у којем свако свакога познаје, заиграли су се и пробили ту границу. Наиме, ревизија је утврдила да је Град од казни током 2020. године "зарадио" више од 120.000 долара, што је више од половине градског прорачуна.

На све је реаговао суд и донио забрану полицији да идућих годину дана пише казне, сазнаје ТХВ11. Градоначелник Менифееја Гару Грин криви начелника полиције Менифееја Џона Рандала, за којег каже да је престрог: "Када сам га запослио, рекао сам: 'Не можемо писати казне за прекорачење од 10 миља на сат.' Но полицајци су писали казне и за таква прекорачења."

Према евиденцији, један је полицајац у раздобљу од 1.1.2018. до 24.8.2022. године исписао чак 771 казну. Занимљиво је да ниједан полицајац није издао ниједно упозорење.

То не значи да ће сада настати безвлађе на улицама у духу Мед Макса. Како на овом подручју дјелују и друге полицијске службе, промет ће се и даље надзирати, а писаће се и казне. Наравно, у мањој мјери и не за корист градског буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана