Голи дуел на Тајмс скверу

Танјуг
Голи дуел на Тајмс скверу

Њујорк називају "голим градом", али, по свему судећи, на Тајмс скверу има мјеста само за једног голог човјека.

Већ 13 година Роберт Барк, голи каубој, без обзира на временске услове, носи само "Стетсонов" шешир, бијеле каубојске чизме и мале, уске бијеле гаће. Он је, уз велике екране и свјетлуцаву новогодишњу куглу, за туристе једно од обиљежја Тајмс сквера.

Али Барк није више усамљени ренџер. У град је стигао голи Индијанац. Са перјаницом на глави, чизмама од антилопа са ресама и гаћама подједнако уским као код његовог "ривала", голи Индијанац описује себе као новог "голог краља" Тајмс сквера.

- Много сам виталнији и енергичнији - изјавио је Индијанац.

Он се, не желећи да каже своје право име, представио као Адам Дејвид.

- Каубој дјелује уморно. Он је тренутно у осјетљивој позицији, човјек који пати - додао је Индијанац.

Два скоро гола човјека раздвојена су свега неколико јарди и обојица се труде да привуку пажњу туриста.

Барк тврди да није забринут и да је поласкан "том имитацијом". Ипак, настоји да натјера свог ривала да склони са својих гаћа лого "Голи Индијанац", тврдећи да то угрожава његово обиљежје "Голи каубој", исписано руком на доњем вешу.

Свирајући на гитари у загушеној саобраћајној и туристичкој зони, голи каубој сваких неколико минута прилази женама. Позира поред њих за фотографисање и позива туристе да додирну његове развијене груди.

Једна Британка се намрштила када јој је предложио да стави руку на његову задњицу, али је убрзо њена гримаса прерасла у осмијех.

Четрдесетједногодишњи ветеран уличног перформанса вјерује ипак да голи Индијанац, који се појавио прошлог мјесеца, неће дуго опстати.

- Имам на хиљаде ситних трикова, које он не зна - рекао је каубој који је током година осмислио своју линију мајица, чизама и гаћа које су доступне на његовом сајту њњњ.накедцоњбоџ.цом.

И док траје њихов дуел на Тајмс скверу, туристи су одушевљени овом атракцијом.

- Ово не можете добити у Француској, нисам сигурна ни да је дозвољено - изјавила је сва румена једна Францускиња која се са ћерком сликала уз голог Индијанца.

Али Тајмс сквер није увијек фино и гостољубиво мјесто. Индијанац је испричао да се суочава са увредама, пријетњама и трабуњањем пијанаца.

- Ово је као да радите у лудници - каже он, док се из оближњег аутомобила чује: "Он је фолирант".

Зарада

Каубој каже да дневно заради и до 1.000 долара, док Индијанац за сада зарађује између 200 и 500 долара, увјерен да ће мало више маркетинга удвостручити ту цифру.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана