Фудбалска репрезентација бескућника БиХ освојила треће мјесто на турниру у Шпанији

Анадолија
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО- Протеклог викенда одржан је фудбалски турнир бескућника у оквиру "Homeless World Cupa " у шпанској Фуенлабради, а селекција Босне и Херцеговине кући носи бронзана одличја.

Први дан турнира играла се групна фаза турнира, а репрезентација БиХ биљежи све три побједе. У недјељу су на програму били сусрети нокаут фазе.

У четвртини финала БиХ је убједљиво савладала Украјину резултатом 9:2. У полуфиналу су играчи селекције БиХ одиграли меч с Португалом, којег су претходно савладали у групној фази турнира. У сјајној утакмици пуној преокрета постигнуто је десет голова (5:5) па су путника у финале одлучили пенали. Португалци су били успјешнији, а репрезентативцима  је преостала борба за бронзу. Одличном и сигурном игром савладали су екипу Италије 7:4 и на крају се окитили бронзаним одличјима и 3. мјестом на турниру.

Златне медаље на крају су отишле у руке репрезентативаца Португала, који су у финалном мечу савладали селекцију Румуније 2:1.

Најбољим голманом турнира проглашен је члан репрезентације БиХ Алдин Хаџиновски.

Турнир у Шпанији је имао и историјску ноту. По први пут у свим селекцијама наступила је барем по једна дјевојка у репрезентацији, заједно с мушкарцима.

Боје репрезентације БиХ браниле су Сумеја Бекташ и Аида Шепер, које су својим играма показале завидан таленат и квалитет, а потврда томе је и та што су побрале све симпатије присутних.

Такође, по први пут на турнирима под покровитељством "Хомелесс Wорлд Цуп" судила је судија из БиХ Канита Бараковић.

Поред већ споменутих, селекцију БиХ на турниру у Фуенлабради представљали су и Елмедин Шкребо као селектор, те играчи Сејфудин Бегановић, Рагиб Чирак, Елвир Мешић, Едвин Муратовић и Ален Хоџић.

Удружење MFS-EMMAUS као партнер " Homeless World Cup" (HWC) од 2011. године је стални учесник Свјетских првенстава бескућника, а највећи успјех је титула вицешамиона свијета освојена на првенству у Чилеу, 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана