Фотографија полиције која хапси пијаног човјека упоређена са сликом из ренесансе

Tanjug
Foto: Gardijan

ЛОНДОН - Фотографија полиције која хапси пијаног човјека испред ресторана за понијети у енглеском граду Свонзију на "Црнооки петак" постала је вирална, а поједини корисници друштвених мрежа упоредили су је са Микеланђеловом сликом на Сикстинској капели, на којој Адам пружа руку ка Богу.

Фотографије је снимио Димитрис Легакис око пола сата послије поноћи посљедњег петка прије Божића, који је у Великој Британији због традиционалног опијања познат и као "Луди петак" или "Црнооки петак".
    
"Улица ветрова. Свонси. Ставите га у Лувр", написао је један од обожавалаца фотографија Легакиса.
    
Легакис је рекао да је поласкан тиме што га пореде са славним умјетницима.
    
"Ако оно што сам снимио личи на ренесансну или романтичну слику, изузетно сам поласкан", рекао је Легакис, додајући да је за стварање добре уличне фотографије неопходна срећа да се нађеш на правом мјесту у право вријеме.
    
На фотографијама Легакиса виде се три полицајца у флуоресцентним прслуцима како држе човјека који лежи испред ресторана за понијети у Свонзију, при чему један полицајац  прича у радио, а друга двојица покушавају да ставе лисице осумњиченом.
    
Испред њих младић прави селфи лежерно лежећи на поду са цигаретом у једној и телефоном у другој руци, док се иза њих налазе девојка исплаженог језика и младић који директно гледа у објектив са полицијским шлемом у руци.
    
Другу фотографију у низу, на којој младић који је претходно сликао селфи стоји изнад полицајаца који држе осумњиченог, корисници друштвених медија упоредили су са сликом француског романтичара Теодора Жерикоа "Сплав Медузе" из 1817. године.
    
Обе фотографије, пише Гардијан, подсјећају на познату слику коју је снимио Џоел Гудман у Манчестеру, на новогодишњи дан 2015. године, а која приказује човјека како лежи на улици и посеже за пивом, попут Адама на Микеланђеловој слици који пружа руку ка Богу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана