Фигурице из киндер јаја вриједе и до 12.000 евра

ГС
Фигурице из киндер јаја вриједе и до 12.000 евра

ЉУБЉАНА - Они који код куће имају колекцију популарних фигурица из киндер јаја, велике су шансе да међу њима постоји нека која им може донијети лијепу суму новца.

Слаткиш, који комбинује играчку и чоколаду, појавио се на полицама продавница још 1974. године, а у домовима широм свијета налазе се хиљаде фигурица из овог популарног производа.

Ако сте једна од оних особа које су своје фигурице савјесно чували у кутијама, можда је сада вријеме да их поново отворите. У њима се може сакрити право мало богатство.

Међу најтраженијим фигурама су штрумфови, међу којима највише цијене постижу штрумф ноћни чувар, штрумф са звиждаљком и штрумф са огледалом. Цијене ових фигурица на еBаy-u достижу и неколико хиљада евра. Најврједнији од њих је штрумф ноћни чувар, за кога се може добијети и до 12.000 евра, пише Феникс Магазин, преноси Н1 Словенија.

Међутим, не достижу све фигурице штрумфа ове цијене. Колекционари обраћају пажњу на одређене детаље који одређују цијену. На примјер, фигурица ноћног чувара вриједи толико само ако је направљена од чврсте плаве пластике, а капа и панталоне су офарбане.

Други по вриједности је штрумф са огледалом, чија се вриједност процјењује на 4.800 до 6.000 евра, али само под условом да огледало буде сребрно, а не бијело. Међу врједнијима је и штрумф на штулама, који вриједи око 900 евра.

Међутим, нису само штрумфови ти који могу да донесу лијепу суму новца. Међу вреднијим фигурицама из киндер јаја су патуљак Ферди Фалобст, који може да вриједи између 2.000 и 3.500 евра. Фигуре Астерикса и Обеликса могу донијети од 100 до 180 евра.

На еBаy-u можете пронаћи и штрумфа у облику анђела, који је на продају за готово 25.000 евра. Али, како наводи продавац, то је фигура прототипа, што значи да се не може наћи у јајету купљеном у продавници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана