"Фејсбук" планира ангажовање 10.000 радника

Срна
Foto: ГС

САКРАМЕНТО - Америчка компанија "Фејсбук" саопштила је да планира да у наредних пет година ангажује 10.000 радника у ЕУ због рада на новој рачунарској платформи гдје људи обитавају и комуницирају у заједничким виртуелним просторима.

Компанија је саопштила је да ће високо обучени радници помоћи у градњи "мета универзума" што је футуристичка замисао за повезивање људи на интернету која обухвата просторну и виртуелну реалност.

У септембру је "Фејсбук" најавио улагања од 50 милиона долара за градњу "мета универзума" гдје би компаније попут "Роблокс корпа" и "Епик гејмс", творца популарне игрице "Фортнајт", имале пријевремени приступ. Компанија је нешто раније покренула нову апликацију виртуелне стварности за рад од куће, гдје корисници опреме фирме "Окулус квест два" могу да одржавају састанке уз аватаре који их представљају.

"Фејсбук" је, такође у јулу саопштио да формира производни тим због рада на "мета универзуму" који би био дио групе "Риалити лабс" за виртуелну стварност. "Инвестиције у формирање нових радних мјеста је глас повјерења у европску технолошку индустрију и потенцијал за таленте у Европи", истиче се у саопштењу "Фејсбука".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана