Фејсбук ово не толерише: Пазите шта постављате

PC Press
Фејсбук ово не толерише: Пазите шта постављате

Након што се на платформи Фејсбук емитовао ливе видео у којем су Марк Зукерберг и доктор Ентонy Фаучи разговарали о коронавирусу, пост је преплављен бројним коментарима. Међу онима који су имали шта да кажу нашли су се и бројни теоретичари завјера, те они који су против вакцина.

Компанија је након тога реаговала, па је могло да се чује да ће све дезинформације о новима вакцинама бити уклањане са ове друштвене мреже. Теорије завјере нису ништа ново, а много је оних који и поред бројних легитимних извора за информисање и даље бирају да вјерују у параноичне визије свијета.

Будући да се већ неко вријеме прича о вакцинама против ковида 19, много је и оних који се баве овом темом. Фејсбук и Инстаграм ће уклањати све оне тврдње које експерти буду препознали као лажне, а најприје због тога што се стручњаци најбоље разумеју у теме које су у вези са послом који обављају, наводи ПЦПресс.

Међу примјерима лажних вести које ће бити уклањане је и она у којој се тврди да нове вакцине садрже микрочипове.

Прије ових одлука није било јасних правила о постовима који су у вези са новим вакцинама, али би сада требало да се стане на пут свима који буду дијелили непровјерене информације које служе једино за стварање панике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана