Фасцинантна анимација: Како је тонуо Титаник из минута у минут VIDEO

Агенције
Фасцинантна анимација: Како је тонуо Титаник из минута у минут VIDEO

Видео траје 2 сата и 41 минут, тачно колико је било потребно да и посљедњи дио брода нестане испод површине мора.

О путничком броду РМС Титаник вјеројатно сте већ пуно читали. Можда сте погледали и неки документарни филм, а можда и онај играни редитеља Џејмса Камерона.

Међутим, ово сигурно нисте имали прилку да видите. Врхунска анимација у којој је у стварном времену приказано потонуће тог брода.

Три талентована младића – Томас Лински, Метју Девинкелир и Кајл Худа - приказали су у два сата и и 41 минут све шта се дешавало у ноћи 14. априла 1912 - од појаве кобног леденог брега, па све до кадра када је и посљедњи дио брода нестао испод површине мора.

У анимацији ћете повремено видјети и како је изгледала унутрашњост, али чути и језиве звукове у тренуцима док је див дугачак 269 метара и широк 28 метара нестајао.

Подсјетимо, Титаник је кренуо из британске луке Саутемптон на своје прво прекоокеанско путовање према Њујорку, а у настојању да освоји Плаву траку Атлантика, капетан Едвард Џон Смит намјерно је кренуо краћим курсом, севернијим од прописаног.

Титаник се при брзини од 22 чвора сударио са сантом леда, а од 2.223 путника и чланова посаде, преживело их је само 706. Погинуло је 1.360 мушкараца, 157 жена и дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана