Ево како живе „богата дjеца Техерана“

Businessider
Ево како живе „богата дjеца Техерана“

Пратећи кораке „богате дјеце Инстаграма“, на Блиском Истоку појавила се конкуренција имућној дјеци западног свијета, и то из земље из које то свакако не бисмо очекивали.

Богата деца Техерана“ поставила су своју прву слику на Инстаграму прије 3 недјеље, али је овај налог за јако кратко вријеме сакупио преко 40.000 фанова.

Ова безразложна егзибиција богатства и сексуалности за многе је представљала изненађење, како за оне унутар саме Исламске Републике Ирана, тако и за многе који живе ван њених граница. Ова земља је под строгим интернационалним санкцијама и исламским законима који забрањују конзумацију алкохола и упадљиво облачење.

Међутим, за дјецу иранске елите, правила и закони изгледа не важе. Они се на сликама хвале својим мобилним телефонима, скупоцјеним сатовима и европским аутомобилима тако да се чини да су имућни и богати врло мало пропатили услијед санкција које су уведене овој земљи.

И док је уобичајено да млади у Техерану организују кућне забаве, пију алкохол и носе нешто мање скромну одјећу иза затворених врата – све ово се врло ретко слави на интернету.

Почетком године, неколико младих Иранаца имало је срећу да избјегне казну затвора коју је могао да донесе конзервативни суд у овој земљи због тога што су ухапшени након постављања видеа на ЈуТјубу у ком играју на пјесму „Happy “.

Више од двије трећине људи у Ирану млађе је од 35 година, и чини се да млађе генерације одбацују револуционарне исламске вредности својих родитеља који их и даље подржавају.

Заправо, највећа препрека револуционарним заговорницима могу бити њихова рођена дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана