Енглески пабови ће моћи да служе алкохол током женског финала у фудбалу

Tanjug
Foto: Twitter

ЛОНДОН - Званичници британске владе позвали су локалне власти да убрзају издавање привремених дозвола за раније служење алкохола у пабовима како би енглеским навијачима било омогућено да у недељу у потпуности уживају у финалној утакмици женског Свјетског првенства у фудбалу, у којој се енглеске репрезентативке боре за титулу.

   
Локалне власти су позване да убрзају издавање привремених дозвола како би пабови раније служили алкохол, а полицији је речено да покажу "максималну флексибилност" како би навијачима омогућили да у потпуности уживају у утакмици, преноси Сандеј тајмс.
    
"Желимо да охрабримо полицију и локалне власти да раде заједно на максималној флексибилности како бисмо осигурали да земља може да ужива у утакмици", навео је за Сандеј тајмс извор из британске владе.
    
Женска репрезентација Енглеске игра у недељу од 11 сати по британском времену (12 по средњеевропском) своје прво финале Свјетског првенства.
    
У Великој Британији је забрањено точење алкохола у већини пабовима прије 10.00, па су шефови угоститељских објеката раније затражили од премијера Ришија Сунака да олабави правила како би навијачи могли уз пиво да гледају меч који се игра на Олимпијском стадиону у Сиднеју.
    
Привремене дозволе могу пабовима омогућити да алкохол служе и ван дозвољеног времена.
    
Пабови се могу пријавити за такву дозволу, али се она обично чека најмање пет радних дана.
    
Министарство унутрашњих послова може привремено ублажити правила о служењу алкохола за прилике од "изузетног међународног, националног или локалног значаја", али за то би било потребно донети подзаконску уредбу која се може донети само када парламент заседа.
    
Британски парламент је на паузи до 4. септембра што значи да одредба не може бити усвојена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана