Египат ублажио забрану за туристе: "Нарушава имиџ земље"

B92
Foto: Twitter

Посјетиоци и становници Египта више не морају да скривају своје фотографије египатских улица, након што је Министарство туризма објавило да је сада дозвољено аматерско фотографисање на јавним мјестима у земљи.

Страни влогери и инфлуенсери су посљедњих мјесеци скретали пажњу на праксу египатских власти да спречавају људе да снимају фотографије и праве видео-записе, чак и на туристичким локацијама, као и да конфискују опрему за камеру, пише Гардијан.

Египатско Министарство туризма и антиквитета је издало саопштење у коме стоји да је влада земље у сриједу "одобрила нове прописе који регулишу фотографисање за личну употребу" и за становнике Египта и за туристе.

"Прављење фотографија свим врстама традиционалних камера, дигиталних камера и видео камера биц́е дозвољено бесплатно. Не треба вам претходна дозвола", наводи се у саопштењу.

Египатски држављани и страни туристи жалили су се да су власти тражиле дозволе за снимање на јавним површинама, а повремено су одузимале камере и забрањивале снимање чак и ако постоји дозвола.

Ограничења ц́е остати на снази за фотографисање дјеце и за комерцијално фотографисање, наводи се у саопштењу.

Такође је напоменуто да је "потпуно забрањено фотографисати или дијелити фотографије сцена које могу, на овај или онај начин, јер могу да наруше имиџ земље".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана