Џорџ Обамa, полубрат предсjедника САД живи у страћари у Најробију VIDEO

Daily Mail
Џорџ Обамa, полубрат предсjедника САД живи у страћари у Најробију VIDEO

У тренутку када у САД предсједничка кампања улази у завршну фазу, медији поново доносе причу о полубрату америчког предсједника Барака Обаме наводећи да он живи у биједи у Најробију. Док амерички предсједник Барак Обама живи у Белој кући, путује предсједничким авионом и дружи се са славним личностима, његов полубрат Џорџ Обама (30), дугогодишњи зависник од алкохола и дроге живи у картонском насељу у кенијском главном граду а комишије га у шали зову "господине предсједниче," објавио је лондонски "Дејли мејл."

Њих двојица имају истог оца али Барак Обама је рођен на Хавајима у другом браку његовог оца са бијелом Американком а послије њиховог развода, растао је са мајком и дедом и бабом по мајци и потом очхом у Индонезији.

Џорџ је рођен у четвртом браку његовог оца и одрастао је у Кенији као припадник средње класе са мајком која се преудала за француског хуманитарног радника, бијелца.

Детаљи његовог живота су откривени када је пристао да се појави у документарном филму једног од најжешћих критичара Барака Обаме, у коме Џорџ, истина, не критикује предсједника али говори о себи.
 

Филм се зове "2016" а режирао га је тим у чијој је продукцији је снимљена "Шиндлерова листа," и треба да прикаже наводни "ужас уколико Обама још четири године остане на власти.."
 

Пројекат је замисао америчког аутора Динеса Д'Сузе, аутора књиге "Корјени Обаминог бијеса" која "нарцисистичког" предсједника приказује у не баш ласкавом свјетлу.

Џорџ Обама: Желим да будем лидер сиротиње

И Џорџ је, подсјећа "Дејли мејл," написао књигу под насловом "Домовина" у којој наводи да је окренуо леђа окружењу следње класе у Кенији и ријешио да живи у картонском предграђу, "како би помагао онима у гету а нарочито дјеци."
 

- Мој брат је постао лидер најмоћније земље на свијету. Овде у Кенији ја желим да будем лидер најсиромашнијих, оних који живе у уџерицама - написао је полубрат Барка Обаме.

"Дејли мејл" међутим пише да његови разлози за живот у картонском насељу нису баш алтруистички. Његов главни разлог је што су пиће, кокаин и марихуана овдје доступнији и јефтинији, а деструктивно понашање не привлачи пажњу, додаје дневник.

Барак и Џорџ су се срели два пута 

Парадоксално, Џорџ тврди да му је име Обама "терет и проклетство" али га користи да прибави новац који троши на пиће и дрогу, наводи лист.

Барак Обама и његов брат су се први пут срели када је Барак већ као младић допутовао у Најроби пар година а послије смрти оца, а други пут када је као сенатор био на турнеји у Источној Африци и свратио да види породицу.
 

Џорџ каже да му је Барак инспирација а предсједник за њега у својој аутобигорафији "Снови мога оца" наводи да је био "лијеп дјечак" али да му је, када су се срели као одрасли у Кенији, био "потпуно стран."

Џорџ тврди да не очекује помоћ од брата.

- Он има своје одговорности, не треба да се брине о мени. Ја сам одрастао човјек. Сви мисле да ми шаље новац. Али ја нисам просјак - рекао је он.

На питање новинара Дејли мејла да ли би узео новац да му Обама понуди, ипак уз осмијех одговора: "Да, ко не би?"
 

Иначе, Џорџ је за своју књигу добио аванс од 61.000 фунти а тај новац је потрошио на пиће, дроге и двомјесечни боравак у љетовалишту Момбаса са пријатељима, тврди "Дејли мејл."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана