Џамија Улу од данас је и музеј

Танјуг
Foto: Илустрација

УТРЕХТ- Највећа џамија у Холандији, Улу џамија у Утрехту, од данас је отворила своја врата и као музејска установа, с циљем да што већи број људи посјећује џамију.

Јуцел Ајдемир, старешина Улу џамије, нада се да ће више људи посјећивати ову исламску богомољу с обзиром да је од данас отворена и као музејски простор, преноси холандска Радио-телевизија НОС.

 "Надамо се да ће нас посјећивати и људи који имају предрасуде, они који су сумњичави према муслиманима и џамијама, како бисмо могли да започнемо разговор с њима", изјавио је Ајдемир.

Укупно 22 богомоље у Холандији сада су дио највећег музејске мреже у тој земљи, а посјетиоци у одређено вријеме могу да посећују синагоге, џамије и цркве.

Привремени директор тзв. највећег музеја у Холандији Аник де Крујф сматра да је важно дијелити верско наслеђе у Холандији.

 "Тада упознајемо традиције једни других. Важно је да будемо радознали једни о другима да бисмо се боље разумјели и сазнали више о нашем поријеклу и ономе шта нас инспирише", рекао је де Крујф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана