DW: Нови сенатор за културу у Берлину – хеви металац и кул тип

GS
Foto: Pixabay

Након завршене гимназије најприје је изучавао металуршки занат, а потом неколико семестара студирао политику, историју и економију, док му се није указала прилика за каријеру музичара

Био је редар у клубу, пјевач метал бенда и некада члан Зелених, које је напустио након спора у партији око бомбардовања Србије 1999. Џо Чиало је од 2016. у CDU, а сада је и сенатор за културу у граду-покрајини Берлину.

Као човјек који није „одрастао“ у политици, Џо Чиало доноси свјеж ваздух и нове перспективе за једну од водећих европских културних престоница, пише Дојче веле.

Тек је од 2016. члан Хришћанско-демократске уније, 2021. се кандидовао за њемачки Бундестаг и био дио „тима за стратегију“ тадашњег канцеларског кандидата Армина Лашета. Лашет је изгубио изборе, а Чиало остао без мандата у Бундестагу.

Од 2022. је члан предсједништва ЦДУ на савезном нивоу. Сада ће обављати дужност берлинског сенатора за културу.

Човјек који зарађује културом

Чиало са собом доноси животно искуство – из стварног живота, не из политичког балона. Рођен је у Бону 1970. године као син танзанијског дипломате. Касније је добио њемачко држављанство. Његови родитељи наставили су да путују свијетом као дипломате, а оставили њега и брата у Салезијанском интернату Дон Боско.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана