Двоје туриста кажњено са по 1.500 долара због сликања са дингоима

Танјуг
Foto: Илустрација

КАНБЕРА - Двоје туриста у Аустралији који су снимали селфије са дивљим псима кажњени су са више од по 1.500 долара јер су, како се наводи, донели "изузетно опасну одлуку" да ступе у интеракцију са тим животињама након недавног низа њихових жестоких напада, саопштиле су данас аустралијске власти.

Директор Одјељења за животну средину и науку Квинсленда Мајк Девери рекао је да су двије жене имале среће што нису биле нападнуте када су се одвојено сликале са дингоима на популарном туристичком острву К'гари, раније познатом као острво Фрејзер.

Девери је истакао да је приоритет заштита људи на К’гарију и очување популације динга, а да они који крше правила могу очекивати новчану казну или појављивање пред судом.

Фотографија приказује неименовану жену (29) из Новог Јужног Велса како лежи поред штенаца динга који спавају.

"Имала је среће што мајка штенаца није била у близини", рекао је Девери.

Према његовим ријечима, друга туристкиња, 25-годишња жена из Квинсленда, појавила се на видео снимку објављеном на друштвеним мрежама на којем се види како динго режи на њу и јасно показује "понашање тестирања доминације".

Девери је истакао да је 23-годишња жена хоспитализована са озбиљним повредама руку и ногу након што ју је ујео динго на плажи у понедјељак.

Туристи Шејн и Сара Мофат прискочили су да је спасу, преноси Најн њуз.

Шејн Мофат је рекао да је динго одгризао жени велики дио руке, као и да је имала више уједних рана на ногама.

Динго вођа чопора касније је еутаназиран, а био је умијешан и у недавне инциденте који су довели до хоспитализације шестогодишње дјевојчице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана