Два брата која су се судила са сестром мораће да плате судске трошкове од више од милион евра

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - У Енглеској, два брата, који су изгубили правну битку са сестром, због наводних сексистичких одредби у тестаменту њиховог оца, мораће да плате судске трошкове од 1,14 милиона евра.

Џули Мејт (62) је тужила своју браћу, Ендруа и Роберта Мејта, након што су наслиједили цјелокупну фарму млека својих родитеља вриједну 10,27 милиона евра у Западном Јоркширу. 

Судија Вишег суда додијелио је у марту сестри више од 650.000 фунти након што је открила да је њен рад на фарми довео до тога да су њена браћа добила милионе фунти када су продали дио фарме, објавио је Сандеј тајмс.

Судија је пресудио да ће браћа морати да плате 75 одсто судских трошкова своје сестре, који су процијењени на око 570.797 евра, и наложио им да одмах предају 307.088 евра. 

Поред рачуна за сопствене адвокате, укупни трошкови пораза на суду за двојицу браће премашиће 1,14 милиона евра.

Сестра је рекла пред судијом да је била "сломљена и запрепашћена" када је њен отац Доналд Мејт, који је умро 1992. године, оставио свој дио фарме од 140 ари својој супрузи Ширли и два сина.

Њихова мајка, која сада има 89 година, на крају је предала свој дио имања синовима.

Доналд и Ширли Мејт су били партнери у послу за флаширање млијека и малопродаји који је функционисао са фарме у Нетертону, близу Хадерсфилда, а отац је у тестаменту за своје три ћерке оставио само 41.097 евра. 

Фарма је била у тешком стању почетком 2000-тих година и Џули Мејт је ангажовала консултанта за планирање пројекта за преуређење дијела земљишта за становање, при чему се ослонила на обећање своје мајке да ће приход бити подједнако подијељен у породици. 

Сестра је рекла пред судијом да је на крају открила да су мајка и браћа имали договор да продају фарму, о чему она није била обавијештена.

Џули је тужила своју браћу за "неосновано богаћење", тврдећи да су имали значајну корист од њеног рада, а судија је прихватио њен аргумент.

Браћа су раније одбила разумну понуду за намирење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана