Друга страна Ибице: Острво идеално за породични одмор

Б92
Друга страна Ибице: Острво идеално за породични одмор

Иако је Ибица позната као мjесто доброг провода,они који су жељели нешто више да сазнају о овом острву знају да је одлично мјесто и за породични одмор, или ипак није, али ево прилике да сазнате.

Опуштене вибрације привукле су фитнес гуруа Линзи Џеј на ово острво прије три године.


"Била сам трудна са првим дјететом и нисам жељела да се породим у Лондону", прича Линдзи Џеј, јутјуберка коју прати 150.000 фанова.

"Жељела сам спорији ритам живота и допала ми се Ибица, гдје сви имају пса и узгајају своје воће и поврће. Ја сам почела да држим пилиће у свом дворишту", додала је она.

На овом острву постоји и бања за детоксикацију, органски ресторани и кампови за медитацију. Линдзи Џеј и њен партнер Ајвор Камбел Дејвис успјели су да изграде сопствено јога одмаралиште - Јога Фит Ибиза.

"У питању је опуштајуће мјесто на које можете да поведете цијелу породицу. То је мјесто на коме уживамо у тренутку, ослобађамо се од стреса и пунимо батерије", наводи британски пар.

Ово објашњава зашто Британци и даље инвестирају у некретнине на Ибици након Брегзита, наводи Кети Оувихенд из агенције за некретнине. Тражња за викендицама на "бијелом острву" надмашила је Мајорку и Шпанију у посљедњих пет година, а цијене су порасле за више од 20 одсто.

"То није мјесто какво је било прије 10 година, израсло је", додаје она.

Иако је било познато као острво журки какво се памти још од педесетих, посљедњих година ово мјесто постало је софистицираније и пружа више могућности од обичног партијања. Овдје можете да једете органску храну, гледате кабаре, а у појединим клубовима можете да оставите дјецу у њихов дио за игру док пијете коктел на сунцу.

Ибица је постала ривал Сен Тропеу. Посљедњих дана све велике јахте су овдје и шампањац доминира у ноћним клубовима. Али, изван тог гламура, острво је више породично мјесто које нуди клуб једрења, тениски клуб, курсеве јахања и голфа, чак је за родитеље врло лако и да пронађу дадиљу.

"Сви елементи су на броју и гарантују сјајан одмор – можете се проводити у ноћним клубовима и јести у скупим фенси ресторанима, али такође можете да уживате у тапасима, шпанском специјалитету и пливати у мору", наводе из агенције.

Ово острво и даље је јефтиније од југа Француске, додају. На Ибици се налази и међународна школа, па је свакодневни живот на овом острву могућ и за странце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана