Друга страна Бреда Пита, глумац отворио своју прву изложбу скулптура

ГС
Foto: Твитер

Без много медијске помпе и на изненађење становника трећег највећег града у Финској, амерички глумац Бред Пит први пут је јавности представио своје умjетничке радове.

Филмска звезда и самоуки вајар изложио је своје радове у оквиру веће изложбе британског умjетника Томаса Хаусагоа, а заједно са њима своје керамичке радове представио је и аустралијски пjевач Ник Кејв.

„За Ника и мене ово је читав нови свијет и наше прве изложбе. За мене је ово начин да погледам дубоко у себе, да видим гдје сам погријешио у односима са људима, да будем брутално искрен према себи, да разумијем оне људе које сам можда повриједио“, рекао је Пит током отварања изложбе.

Глумац је наводно почео да се бави вајањем након развода од Анђелине Џоли, проводећи и 15 сати дневно у студију британског умјетника у Лос Анђелесу 2017. године. Часопису Џи-Кју рекао је да на своје бављење вајањем не гледа као на умјетност, већ на тихи, самачки спорт.

Питова неочекивана посјета Финској изненадила је грађане балтичке земље, пошто његово учешће у изложби није било најављено, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана