Достављач испоручио пакет па госте хотела одушевио изведбом на клавиру VIDEO

Анадолија
Достављач испоручио пакет па госте хотела одушевио изведбом на клавиру VIDEO

ИСТАНБУЛ– Деветнаестогодишњи Цан Инцир, који ради као достављач, одушевио је присутне у хотелу у Истанбулу, када их је почастио изведбом Моцартовог дјела "Турски марш", преноси Анадолија.

Након што је испоручио пакет у хотелу на централном тргу Таксим, Инцир је затражио дозволу да свира на клавиру у ходнику, а особље и гости су га слушали с одушевљењем.

"Замолио сам хотелско особље да засвирам клавир. Срећом, пустили су ме да свирам. Људима се то свидјело, а особље ме подржало. Након свега овога, људи на друштвеним мрежама, Твитеру, Инстаграму и YouTubeу, почели су причати о мени", изјавио је Инцир за Анадолију.

Младић је клавир почео свирати на компјутеру, када је имао 12 година, међутим никада није прошао музичку едукацију.

"Потпуно напамет, успостављам дворучну координацију у глави. Прво учим да свирам десном, па лијевом руком. Након што научим мелодију, комбинујем их и тако одсвирам дјело. Откад сам видио да могу свирати на клавиру, гледао сам више снимака и научио више пјесама", испричао је и додао:

"Схватио сам да ми ово није довољно. Како сам се усавршавао добио сам клавир, а постао сам овако добар захваљујући свом дигиталном клавиру код куће. Можда би ми било боље да имам акустични клавир."

Инцир је рекао да као достављач ради мјесец дана, док истовремено студира компјутерски дизајн и анимацију.

Међутим, жеља му је да иде у музичку школу.

Батухан Гултакан, шеф курирске компаније у којој Инцир ради, рекао је да је позвао младог пијанисту да му честита и понуди помоћ.

"Схватили смо да је сам научио свирати клавир и да није прошао никакву обуку. Одлучили смо да га подржимо у остварењу свог сна кроз одговарајуће образовање. Бићемо му спонзор на том путу", казао је Гултакан.

Видео можете опгледати О В Д Ј Е

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана