Добио 190 милиона долара на лутрији и дошао на необичну идеју

GS
Foto: Ilustracija

Британац Адријан Бејфорд (53) освојио је 190 милиона евра на лутрији 2012. године. Да би прославио тај дан, тадашњи новопечени милионер је организовао рок фестивал у сопственом дворишту.

"Краљ лутрије", како га зову, сада поново жели да организује рок фестивал, али његове комшије нису задовољни тиме, преноси часопис Феникс.

Човјек из округа Сари у Енглеској освојио је тачно 148.656.000 фунти, или око 190 милиона евра, према тадашњем курсу. Желио је да остане на свом имању, није желио да одустане од дискографског посла којим се до тада бавио и желио је да његово двоје д‌јеце живи што "нормалније”.

Са њим се сложила и његова супруга Џилијан.

"Ја сам Шкотланђанка, познати смо као шкрта нација“, нашалила се она.

Пар је желио да већину новца подијели са пријатељима и рођацима. Али музички фанатик је себи ипак приуштио "ситницу“, раскошан рок фестивал за своје најмилије у својој малој башти.

Времена су се промијенила. У међувремену, краљ лутрије одустао је од музичког бизниса у тихом Хаверхилу, преселио се на имање од 12 милиона евра у близини Кембриџа и развео се од своје супруге Џилијан.

Али Едријенова љубав према музици још није замрла. Када је чуо да организатори малог Кембриџ рок фестивала имају проблема са лиценцом, Едријан је дошао на идеју. Зашто једноставно не организујете још један рок фестивал у башти?

На крају крајева, сада има довољно простора. Уједно је и једанаеста годишњица његове велике побједе. И било је тако. Рок фестивал се тренутно одржава на Едријановом имању од 1. до 4. августа. Очекује се најмање 1.500 љубитеља рока, а три бине позивају на забаву дуго у ноћ.

Рок фестивал има лиценцу да га угости и сви су срећни осим комшија. Један од њих каже да је то малтретирање и сматра да није у реду да фестивал траје до касно у ноћ.

Власти, пак, благонаклоно гледају на четвородневну забаву. Надлежни су похвалили "добру комуникацију" и "професионалност" организатора и изразили задовољство што су организатори поднели захтјев за трајну лиценцу.

Едријан жели да се рок фестивал убудуће одржава сваке године на његовом имању.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана