Добили близанце, једног одбили да узму јер је болестан

Б92
Добили близанце, једног одбили да узму јер је болестан

Дјевојка са Тајланда која је у замјену за новац пристала да буде сурогат мајка пару из Аустралије је родила близанце. Пар једну бебу није хтио да узме јер се родила с Дауновим синдромом.

Неименовани пар из Аустралије понудио је двадесетједногодишњој Патарамони Џанбуи 14.300 долара да им роди дијете. Када су сазнали да дјевојка носи близанце понудили су јој додатних 1.700 долара, пише Б92.

Ипак, када се породила они су одлучили да узму само дјевојчицу, док су дјечака оставили дјевојци само зато што је имао Даунов синдром и тешку срчану ману.

Дечак је тако остао код Патарамоне која је сиромашна и једва саставља крај с крајем. Срећом, у међувремену су за њену причу сазнали људи из једне хуманитарне организације који су организовали кампању "Hole For Gammy " и за сурогат мајку и Гамија прикупили око 50 хиљада долара.

"Жељела бих да поручим свим женама на Тајланду да се не упуштају у бизнис сурогат мајки. Немојте мислити само на новац. Ако нешто пође по злу, нико вам неће помоћи, дијете ће живјети одбачено од друштва, а ви ћете морати да преузмете бригу о њему", рекла је она.

Иначе, аустралијски пар је знао да ће беба имати Даунов синдром звог чега су инсистирали да сурогат мајка побаци што је она одбијала.

Пар, који је рођено дијете одбацио, јој на крају није ни исплатио цијелу суму већ су јој остали дужни још 2.300 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана