Добила отказ зато што је тражила одмор, суд наредио 290.000 евра компензације

ГС
Foto: Илустрација

Елејн Ворзли, која је у радила у Управи прихода и царина 45 година, посвађала се са шефицом Линдом Марисон када јој је одбијен захтjев за слободно новогодишње вече.

Ворзлијева каже да је остала анксиозна због погоршања њиховог радног односа, као и да је касније имала самоубичалке тенденције.

Њен захтjев да буде пребачена у други тим је одбијен, а убрзо је добила отказ.

На саслушању пред судом у Манчестеру, Ворзлијева је рекла да је радила у администрацији од када је завршила школу 1970. године, као и да је са шефицом била у одличним односима до 2014. године, чак су једна другој куповале чоколаде и цвијеће.

Међутим, њихов однос се погоршао када је одбијен њен захтјев за четвородневни одмор током божићних празника, укључујући и новогодишње вече, како би отишла у Велс.

Судија за радне односе Ентони Рос пресудио је у корист Возлијеве, рекавши да њена шефица има „мањак осјећаја“, као и да није знала да препозна могуће знакове депресије и погоршања менталног здравља.

„Госпођа Ворзли је имала изузетно дугачак радни стаж од преко 40 година. Ријетко је одсуствовала са посла и сматрамо да је одговорни послодавац у сличној ситуацији не би отпустио“, навео је судија.

Осим тога, Рос је истакао да није добио објашњење зашто Ворзлијева није могла да буде пребачена у други тим.

Због тога јој је додијељена компензација од 244.000 фунти због губитка прихода, заједно са 20.000 фунти због повреде осјећања и 25.000 фунти за увреду личности, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана