Дивовске скулптуре од пијеска у Анталији одузимају дах

AA
Foto: AA

АНТАЛИЈА - Међународни фестивал скулптура од пијеска привлачи домаће и стране посјетиоце у турску покрајину Анталија дивовским скулптурама које одузимају дах.

​​​​Фестивал се ове године одржава 18. пут, а тема му је "Свемирска авантура".

Посјетиоци могу видјети скулптуре везане за Леонарда Да Винција, Галилеа, браћу Врајт, браћу Монтголфиер, Хазерфен Целебија, Зеплина, првог човјека у свемиру, Јурија Гагарина, првог човјека на Мјесецу, Нила Армстронга, Колумбиа Спејс Шатл, Спејс Икс Драгон 2 Капсуле, Свемирска колонија Марс, као и планете у Сунчевом систему.

На изложби су представљени многи хероји филмова као што су Ратови звијезда, Стар Трек, Вол-Е, Аватар, Чувари галаксије, те Пети елемент.

"Наши посјетиоци могу видјети све о свемирској авантури човјечанства", рекао је директор фестивала Кем Караца додајући да је ово једна од највећих манифестација овог типа на свијету.

Скулптуре у изложбеном простору током ноћи су освјетљене лед системима, уз адекватну музику овај простор постаје магично окружење.

Сваке године група вајара скулптура од пијеска из цијелог свијета окупља се како би обликовали 10.000 тона пијеска, на површини од 7.000 квадратних метара дуж обале Ларе.

"Анталија Сендленд" изложбено подручје пјешчаних скулптура, може се посјетити током цијеле године, а организују се различите изложбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана