Да нема насљедства Трамп би продавао сатове

Агенције
Да нема насљедства Трамп би продавао сатове

Вашингтон - Кандидати за номинацију републиканаца Тед Круз и Марко Рубио жестоко су напали фаворита Доналда Трампа током посљедње дебате пред кључне "прајмарис".

Имиграција, здравствено осигурање и однос према латино заједници биле су теме о којима се највише дискутовало. Међутим, као и током прошлих сусрета, дебата је брзо отишла у правцу дугих периода викања и личних увреда.

Рубио, који је до сада више пута био други на "прајмарису", више пута је жестоко напао Трампа.

- Да није наслиједио 200 милиона долара, знате гдје би Трамп сада био? Продавао би сатове на Менхетну - рекао је Рубио.

Како наводи Би-Би-Си, то барем значи да су републикански кандидати схватили да би Трамп заиста могао да побиједи, али питање је да ли су схватили прекасно.

Више од два сата Рубио и Круз су се мијењали у жестоким нападима на милијардера.

Нападали су га због посла, лицемјерства, испитивали су његове конзервативне акредитиве, критиковали недостатак детаља у вођењу његове политике и превелико хвалисање.

- Веома се забављате, зар не? - питао их је Трамп у једном тренутку.

Рубио га је такође критиковао због неуспјелог пројекта онлајн едукације - Трамп универзитета, као и због запошљавања странаца прије него Американаца.

- Ја запошљавам на десетине хиљада људи. Ви нисте запослили никог - одговорио је Трамп.

Иако је увијек имао нечим да узврати, Трамп је био необично дефанзиван током дебате када је ријеч о његовим пословима, конзервативној партији и подршци Израелу.

Сљедећег уторка, познатог као "суперуторак", милиони гласача у 11 држава гласаће за свог републиканског кандидата. Након четири гласања Трамп има 82 делегата, Круз 17, а Рубио 16. Да би неко постао кандидат странке, мора да има 1.237 делегата.

Круз је славио у Ајови, а Трамп у Њу Хемпширу, Јужној Каролини и Невади. Крајем јула и републиканци и демократе изабраће свог кандидата за изборе који ће бити одржани 8. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана