Да ли знате шта значи yolo?

Танјуг
Да ли знате шта значи yolo?

"Yolo", акроним за "You only live once " (Само једном се живи), најновија је ријеч која је уврштена у Оксфордов онлајн рјечник.

Уз њу су придодате и ријечи "adorbs" (слатко) и "bingle-watch" (вишесатно гледање телевизије или било ког другог екрана), као и "tech-savvy" (верзиран за технологију, посебно компјутере) и "clickbait" (тизер на интернету).

Оксфордов сајт садржи попис енглеских ријечи са објашњењем које се данас користе, а ажурира се квартално како би корисници имали увид у актуелне, нарочито урбане језичке трендове.

Поменуте ријечи, засад неће бити уврштене у класичну, папирну верзију ријечника, која садржи историјски попис ријечи. Ипак, оне би могле једног дана да се нађу и у њему уколико наставе да се на дужи рок често употребљавају.

Како преноси BBC, у поређењу са протекле двије године, коришћење ријечи "bingle-watch" је постало четири пута учесталије у фебруару и још три пута чешће у јуну, посебно у контексту најновијих епизода америчких серија "Кућа од карата" и "Наранџаста је нова црна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана