Да ли је ово најбољи новински наслов икада објављен?

Dnevnik.hr
Да ли је ово најбољи новински наслов икада објављен?

Бизарни наслов још бизарнијег текста који је објављен прије готово сто година постао је тотални хит на друштвеним мрежама.

"Вођа племена канибала спасио тројицу Енглеза из лонца кључале воде јер је с једним студирао на Оксфорду" – наслов је текста који је објављен у Њујорк Тајмсу давне 1922. године. Бизарни наслов ових је дана изронио из прошлости и потпуно завладао друштвеним мрежама, пише The Daily Beast.

Наиме, на Твитеру се води расправа о томе да ли је ово најбољи новински наслов у историји новинарства. Међутим, да би ствар била занимљивија, иза тог наслова се крије потпуно бизарна прича у чију се истинитост сумња.

Текст говори о три мисионара која су се запутила на Борнео гдjе су налетjели на канибале који су хтjели да их скувају у лонцу кључале воде, али их је спасио вођа тог племена који је описан као 'велики и црни мушкарац који је био обучен другачије од осталих'.

Испоставило се да је вођа племена бивши студент Универзитета Оксфорд који је препознао своје колеге и пустио их на слободу.

Међутим, прије него су отишли извинио им се и на уво шапнуо: "Ја сам другачије обучен па не можете да ме препознате, али ја вас познајем. Ви сте били уз мене на Балиолу прије три године, нико не би могао да поједе свог колегу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана