Да ли бисте пустили своју ћерку на ово?

Daily Mail
Да ли бисте пустили своју ћерку на ово?

Девојчице широм Велике Британије, захваљујући својим мајкама, замjениле су балет за плес на шипци.

Плес на шипци за седмогодишњакиње је сасвим нови тренд. Истраживачи кажу да не постоји град у Британији у коме нема часова за плес на шипци.

Неколико стотина дjеце похађа часове плеса на шипци и број вртоглаво расте. Мајке које воде своје дjевојчице су из респектабилних породица и себе карактеришу као опрезне и сјајне родитеље који на ове часове гледају као на сјајан вид рекреације.

"Када чујем да мајке воде своје ћерке на овакве часове, запањим се и разљутим" каже дjечји психолог Ема Кени.

"Охрабривати дjевојчице да користе своја тijела у сексуалном маниру, по мом мишљењу није морално. Дjецу гурамо као да су одрасла много прије времена и ово је један од најекстремнијих примјера до сада", додаје она.

Од осамесетих, плес на шипци је био синоним за стриптиз и плес у крилу. Међутим прије десетак година, престао је да буде строго везан за зону јавних кућа и полако је ушао у свакодневни живот.

Чак се расправљало о томе да постане олимпијска дисциплина, наравно и да нема никакве еротске елементе. Без обзира на сав труд, када се помене плес око шипке, прича добије сексуалну конотацију.

"У питању је перцепција других људи, али мене не занима како то други виде" каже Џин, мајка Алексис Хитон. На часове долазе дјеца стара тек четири године.

Џин, мајка седмогодишње Алексис, каже да је њен основни мотив да склони своју ћерку са улице. Она не мисли да је Ријана добар узор.

"Не учимо дјевојчице да се скидају. Не можете поредити стрип клуб са часом фитнеса на шипци" каже власница студија за вјежбање Реми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана